Britiske Labour leder på meningsmåling

Labour og partileder Keir Starmer kan glede seg over en ny meningsmåling som viser at både han og partiet er mer populære enn Boris Johnson og toryene.
Labour og partileder Keir Starmer kan glede seg over en ny meningsmåling som viser at både han og partiet er mer populære enn Boris Johnson og toryene. Foto: Stefan Rousseau / AP

For første gang siden konservative Boris Johnson overtok som statsminister i Storbritannia i fjor, leder arbeiderpartiet Labour på en meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Labour får en oppslutning på 42 prosent, er Det konservative partiet nede i 39 prosent. Dermed fortsetter nedgangen for Johnsons regjering.

Målingen er utført av gallupinstituttet Opinium for avisen Observer.

Flere briter ønsker dessuten at den nye Labour-lederen Keir Starmer som statsminister enn andelen som fortsatt vil ha Johnson. Mens Starmer får 36 prosents oppslutning, er Johnson nede på 32 prosent.

I mars lå de konservative 26 prosentpoeng foran Labour, men Johnsons håndtering av koronapandemien, som har tatt anslagsvis 42.000 liv i Storbritannia, har gitt ham en kraftig knekk.

I neste uke kan Johnson også vente seg et opprør blant sine egne, som anklager ham for å diktere politikken uten å ta inn andres meninger. Det spekuleres nå på hvem som eventuelt kunne erstattet Johnson, og blant dem som er blitt nevnt, er finansminister Rishi Sunak.

Personvernpolicy