Ap vil satse på de eldre

OArbeiderpartiet vil styrke det helhetlige tilbudet i eldreomsorgen, med én dør inn til kommunale tjenester. Her Ap-leder Jonas Gahr Støre.
OArbeiderpartiet vil styrke det helhetlige tilbudet i eldreomsorgen, med én dør inn til kommunale tjenester. Her Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet vil styrke det helhetlige tilbudet i eldreomsorgen, med én dør inn til kommunale tjenester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fremgår av partiets programforslag for perioden 2021–2025 som legges fram fredag formiddag og som Nettavisen har fått tilgang til deler av.

I programutkastet heter det videre at Ap vil sikre kompetanse på mat og ernæring ved norske sykehjem, tilrettelegge for å fremme næringsrik mat i og utenfor institusjonene og stimulere til ordninger med måltidsvenner.

Partiet vil også sørge for tilstrekkelig med sykehjemsplasser og heldøgns omsorgsplasser for dem som trenger det.

Ap vil sikre at ektepar eller samboere som ønsker det, kan bo sammen de siste årene av livet når den ene har fått sykehjemsplass og den andre også er avhengig av omsorgstjenester.

– I denne perioden har vi lagt på om lag fem milliarder mer årlig til sykehus og kommuner, og finansieringen av eldrepolitikken er en del av dette. Detaljene må utarbeides i de årlige statsbudsjettene når vi kommer i regjering, sier Aps eldrepolitisk talsperson Tuva Moflag.