Riksrevisjonen starter stor coronagranskning

Riksrevisor Per-Kristian Foss opplyser til Dagbladet at undersøkelsene settes i gang på mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Riksrevisor Per-Kristian Foss opplyser til Dagbladet at undersøkelsene settes i gang på mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På mandag setter Riksrevisjonen i gang en stor undersøkelse av myndighetenes håndtering av coronapandemien. Krisepakkene og Nav settes under lupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksrevisjonen, som er Stortingets revisjons- og kontrollorgan, skal undersøke statens krisepakker og Navs ekstraordinære utbetalinger under pandemien, melder Dagbladet. Flere temaer kan bli gransket på et senere tidspunkt.

– Vi setter sammen et team på tvers av departementer og metodikk, som består av revisorer og kontrollører som får tverrfaglige oppgaver. Vi prioriterer denne jobben høyt og vil om nødvendig sette andre undersøkelser til side, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til avisen.

Ifølge Riksrevisjonen har Stortinget bevilget nærmere 250 milliarder kroner til ulike coronatiltak.

– Norge har innført de strengeste og mest inngripende tiltakene i fredstid. Det har vært nødvendig for å redde liv og for å sikre næringsliv og arbeidsplasser, men det har gått fort. Da øker risikoen for at det gjøres feil, og det er det vår oppgave å avdekke, slik at vi lærer av feilene, sier Foss.