En million arbeidsplasser kan gå tapt i Storbritannia i 2020

<p></p><p>Ferske offisielle tall viser at Storbritannia allerede har mistet rundt 240.000 arbeidsplasser i løpet av årets første seks måneder.</p>
Ferske offisielle tall viser at Storbritannia allerede har mistet rundt 240.000 arbeidsplasser i løpet av årets første seks måneder. Foto: Tolga Akmen / AFP

Coronapandemien kan føre til at en million britiske arbeidsplasser går tapt i 2020, ifølge en fersk studie. Tredje kvartal kan bli verst.

Tapet av arbeidsplasser kan komme opp i 450.000 mellom juli og september, ifølge rapporten fra Institute for Employment Studies (IES).

Det advares også om at det i verste fall kan gå tapt så mange som 690.000 stillinger i perioden. Ytterligere 200.000 kan potensielt følge i fjerde kvartal, spår forskerne.

Ferske offisielle tall viser at Storbritannia allerede har mistet rundt 240.000 arbeidsplasser i løpet av årets første seks måneder.

Basert på disse tallene, viser de siste prognosene fra IES at det totale antallet tapte arbeidsplasser i 2020 kan komme opp i over en million.

– Disse dataene viser skalaen i jobbkrisen vi møter denne høsten, sier lederen for IES-studien, Tony Wilson.

– Den triste virkeligheten er at denne omstillingen ikke kan avverges helt, men vi kan gjøre mye mer for å minimere tapet av arbeidsplasser og støtte de som er mest utsatt, legger han til.