Kjerkol: – Vi skal bygge en trygg partikultur

Ingvild Kjerkol sier det påhviler ledere og maktpersoner som går på byen og nachspiel med AUF-ere etter møtet, et veldig stort ansvar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Ingvild Kjerkol sier det påhviler ledere og maktpersoner som går på byen og nachspiel med AUF-ere etter møtet, et veldig stort ansvar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Den nyvalgte lederen Ingvild Kjerkol i Trøndelag Ap vil bygge en partikultur der man føler seg trygg, og hvor de som har posisjoner, oppfører seg ordentlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har hatt en kultur for å være sammen hele døgnet, om du er helt fersk i partiet eller om du har vært med et helt liv og vært statsråd og hatt veldig fremtredende posisjoner, forklarte Ingvild Kjerkol til NRK mandag morgen.

Kjerkol sa at det i en sånn kultur påhviler ledere og maktpersoner som går på byen og nachspiel med AUF-ere etter møtet, et veldig stort ansvar.

– De historiene som har kommet fram nå, viser at man ikke har akslet det ansvaret på en god nok måte. Man har hatt en grenseløs atferd hvor man har følt seg krenket og ikke bekvem. Sånn skal det ikke være i Arbeiderpartiet, sa hun.