Støre: – Jeg forstår at Giske trekker seg og ser at det var nødvendig

Trond Giske takkes av under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i 2019. Jonas Gahr Støre t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trond Giske takkes av under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i 2019. Jonas Gahr Støre t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Trøndelag har tatt ansvar. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kommentar til NTB sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre at Trond Giskes avgjørelse om å trekke seg fra fylkeslederstriden var nødvendig.

Støre passet også på å rose Trøndelag Arbeiderparti.

– Hvis jeg skal oppsummere har Trøndelag tatt ansvar for en situasjon som åpenbart må rettes opp innen partikulturen, sa partilederen.

Støre sier at han forstår Giskes avgjørelse, at den var nødvendig og at han har respekt for den. Han håper inntrykket som blir etterlatt er at det som har skjedd i Trøndelag Ap den siste uka var nødvendig.

– Jeg håper at det som sitter igjen er et parti som har tatt et grundig oppgjør og valgt en ledelse med et sterkt mandat.

I tillegg mener Støre den nyvalgte fylkeslederen Ingvild Kjerkol har fått et svært tydelig mandat.

– To tredels flertall er en veldig klar markering av at hun har tillit. Nå må hun samle laget sitt og bestemme de viktigste oppgavene, avslutter partilederen.

Les også: Støre gratulerer Kjerkol på Twitter

Til VG uttaler Støre at Giskes avgang fra politikken vil gjøre det enklere for Arbeiderpartiet i fremtiden.

– Ja, jeg tror det. Jeg er lettet over at vi nå har fått valgt en ledelse som jeg tror kommer til å samle støtte og oppslutning, sier han.

Gratulerte på Twitter

Ap-leder Jonas Gahr Støre gratulerer Ingvild Kjerkol med valget som leder i Trøndelag Arbeiderparti på Twitter.

– Gratulerer @ingvildkjerkol med valg som leder i Trøndelag Ap! Vi skal stille opp sammen med deg og det nye laget, gjøre partiet trygt for alle og politisk sterkt til å vinne valg i Trøndelag og i Norge, skriver Støre på sin Twitter-konto.

Les også: Trond Giske: – Vi er ved veis ende nå

Giske tok avskjed

Trond Giske brukte sitt innlegg under valgdebatten på årsmøtet i Trøndelag Ap til å ta farvel.

– Kjære, kjære venner. Først: Takk for alle rørende og varme meldinger. Alle oppfordringer om å stå på fra mange. Men vi er ved veis ende nå, sa Giske.

Han fortalte at han hadde gledet seg til å bli ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti.

– Men jeg lever godt med at det ikke blir slik. Ingen har krav på en ny sjanse. Nå håper jeg dere vil bygge det nye Trøndelag Arbeiderparti, sa Giske.

Flere av AUFs delegater AUF valgte å forlate salen da Giske gikk på talerstolen.