Støre vil ha utmeldte Ap-medlemmer tilbake

Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker utmeldte medlemmer tilbake i partiet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre ønsker utmeldte medlemmer tilbake i partiet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

143 har meldt seg ut av Arbeiderpartiet etter Giske-innstillingen. – Jeg ønsker hver og en av dem tilbake, sier partileder Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det klart at Trond Giske er innstilt som ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti. Siden da har 143 personer meldt seg ut av Arbeiderpartiet, skriver Aftenposten torsdag formiddag.

Til Nationen forteller Ap-leder Jonas Gahr Støre at han håper å få dem tilbake.

– Jeg ønsker hver og en av dem tilbake til Arbeiderpartiet. Jeg skjønner at denne saken skaper reaksjoner fordi den har en forhistorie, sier han.

Støre uttrykker tydelig at en hvilken som helst leder som trakasserer, blir slått ned på.

– Vi er konsekvent imot seksuell trakassering. Vi har handlet kraftig imot trakassering, basert på varsler. Vi har forsterket regelverket og arbeider på alle nivåer for nulltoleranse for trakassering.

Støre forklarer at nå er det Trøndelag Arbeiderparti som skal bestemme om Giskes tillit er gjenvunnet.

I samme tidsperiode som over 140 har meldt seg ut, har 47 personer meldt seg inn i partiet. Arbeiderpartiet hadde i 2019 rundt 50.000 medlemmer.

Torsdag gikk 92 Ap-politikere, blant dem flere stortingspolitikere, ut med et opprop der fylkeslaget i Trøndelag oppfordres til å velge en annen leder enn Trond Giske.

Giske gikk av som nestleder i partiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.