Frost: Ingen brexitavtale innen august

<p></p><p>EUs forhandlingsleder Michel Barnier viser blant annet til at Londons krav om nesten fullstendig å utelukke EU fra å fiske i britiske farvann, noe han kaller «ganske enkelt uakseptabelt».</p>
EUs forhandlingsleder Michel Barnier viser blant annet til at Londons krav om nesten fullstendig å utelukke EU fra å fiske i britiske farvann, noe han kaller «ganske enkelt uakseptabelt». Foto: Alberto Pezzali / AP

Storbritannia vil ikke lykkes med å hale i land en foreløpig brexitavtale med EU i løpet av juli, sier landets forhandlingsleder David Frost.

– Det er dessverre klart at vi ikke vil komme fram til en tidlig forståelse om prinsippene en avtale må bygge på, sier Frost.

– Det er også en mulighet for at vi ikke kommer fram til en avtale innen overgangsperioden er omme i desember, legger han til.

EUs forhandlingsleder Michel Barnier er heller ikke optimist og sa torsdag at det er «usannsynlig» at man kommer fram til enighet om en avtale, gitt britenes krav på enkelte områder.

Barnier viser blant annet til at Londons krav om nesten fullstendig å utelukke EU fra å fiske i britiske farvann, noe han kaller «ganske enkelt uakseptabelt».

Tysklands statsminister Angela Merkel understreket nylig at EU må være forberedt på at det ikke oppnås enighet med britene om en avtale.

– Jeg vil presse på for en god løsning, men EU og Tyskland bør og må forberede seg på et scenario der man ikke kommer fram til en avtale, sa hun tidligere i måneden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden