Regjeringen kritisk til DNB-sjefens lønn

Konsernsjef Kjerstin Braathens (t.h.) fastlønn sammenlignet med forgjengeren Rune Bjerke har ført til irettesettelse fra Nærings- og fiskeridepartementet.
Konsernsjef Kjerstin Braathens (t.h.) fastlønn sammenlignet med forgjengeren Rune Bjerke har ført til irettesettelse fra Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nærings- og fiskeridepartementet har gitt DNB-styret en irettesettelse fordi konsernsjef Kjerstin Braathen har høyere fastlønn enn forgjengeren.

Det kommer fram i referatet fra generalforsamlingen i banken, som ble avholdt tirsdag, skriver E24.

Styret har redegjort for at Braathen får samme samlede godtgjørelse som forgjengeren Rune Bjerke. Men siden Braathens pensjonsrettigheter gir betydelig lavere opptjening enn Bjerke hadde, må fastlønna til Kjerstin Braathen være høyere. Bjerke hadde en samlet godtgjørelse på i overkant av 9 millioner kroner i fjor.

«Nærings- og fiskeridepartementet understreker derfor statens forventninger på lederlønnsområdet, herunder hensynet til moderasjon,» heter det i orienteringen fra departementet som ble lest opp under møtet.

Staten ved Nærings- og fiskeridepartementet eier 34 prosent av aksjene i DNB.

Under generalforsamlingen ble Svein Richard Brantzæg, tidligere konsernsjef i Norsk Hydro, valgt inn i styret som nestleder. Han fikk følge av Jens Petter Olsen, som tidligere har sittet i styret til DNB Bank ASA. Olaug Svarva fortsetter som styreleder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært