Trump klar til å gjenoppta valgkampen i stor stil

President Donald Trump har lenge kun snakket til mindre grupper av journalister og ser trolig fram til å snakke til store folkemengder med tilhengere igjen. Arkivfoto: Patrick Semansky, / AP / NTB scanpix
President Donald Trump har lenge kun snakket til mindre grupper av journalister og ser trolig fram til å snakke til store folkemengder med tilhengere igjen. Arkivfoto: Patrick Semansky, / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De neste to ukene vil valgkampapparatet rundt president Donald Trump igjen arrangere massesamlingene han har gjort til sitt varemerke.

Trumps valgkampansvarlig opplyste at den republikanske presidentkandidaten vil gjenoppta valgkampen sin fem måneder før valget, i løpet av de neste to ukene.

Planer for hvor møtene skal holdes og hvordan det skal gjøres for å unngå nye smitteutbrudd, skal legges fram for Trump de nærmeste dagene.

Presidenten sliter fortiden med en rekke kriser på hjemmebane, inkludert coronapandemien, som har utløst økonomisk krise i USA, og demonstrasjonene og opptøyene etter drapet på afroamerikanske George Floyd.

Trump har i stor grad stolt på å vinne og sikre stemmer på de underholdningspregede valgkampmøtene der han landet rundt har dratt folkemengder på opp mot 10.000 personer. De skulle være en sentral del av årets valgkamp, men tok en brå slutt i mars da USA ble stengt ned på grunn av coronapandemien.

Meningsmålinger den siste tiden viser svekket oppslutning om Trump, mens den demokratiske kandidaten Joe Biden får økende støtte. På landsbasis leder Biden med rundt 7 prosentpoeng, ifølge Real Clear Politics' sammenstilling av nasjonale målinger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært