Brundtland: – Coronapandemien viser viktigheten av internasjonalt samhold

<p>I et foredrag torsdag kveld understreket Gro Harlem Brundtland viktigheten av internasjonalt samarbeid og multilaterale organisasjoner i møte med globale kriser som coronapandemien.</p>
I et foredrag torsdag kveld understreket Gro Harlem Brundtland viktigheten av internasjonalt samarbeid og multilaterale organisasjoner i møte med globale kriser som coronapandemien. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

I coronaens tid er internasjonalt samarbeid, multinasjonale organisasjoner og fordelingspolitikk viktigere enn noen gang, ifølge Gro Harlem Brundtland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Global solidaritet er ikke bare etiske og verdimessige valg. Det er nødvendig for å sikre helse, økonomi og sikkerhet, sa Brundtland på et nettmøte arrangert av Det Norske Videnskaps-Akademi torsdag kveld.

Selv om nasjonale responser på coronapandemien har vært avgjørende for å bremse den globale smittespredningen, har multilaterale organisasjoner som Verdens helseorganisasjon (WHO) stått sentralt, understreket hun.

– Land har vært avhengige av samarbeidet og oversikten som våre internasjonale organisasjoner representerer. WHO står sentralt i bildet, sa hun.