Skuffet Grøvan kan ikke utelukke omkamp

<p>Hans Fredrik Grøvan (KrF) i Stortinget under debatten om den nye bioteknologiloven. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Hans Fredrik Grøvan (KrF) i Stortinget under debatten om den nye bioteknologiloven. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan utelukker ikke at partiet vil ta omkamp om liberaliseringen av bioteknologiloven under valgkampen neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kjølvannet av voteringen på Stortinget tirsdag kommenterer Grøvan blant annet hvordan han ser på utsiktene framover i et intervju Klassekampen. På spørsmål om KrF i forbindelse med stortingsvalget neste år kan komme til å ta omkamp om liberaliseringene av bioteknologiloven, sier Grøvan at han ikke utelukker det.

– Det må vi sette oss ned og vurdere. Samtidig vet vi at nye etiske problemstillinger dukker opp i andre type saker, som surrogati, som flere partier allerede har programfestet. Aktiv dødshjelp er på agendaen. Det blir viktige etiske spørsmål framover hvor vi trenger en viktig KrF-stemme, sier Grøvan.

KrFs parlamentariske leder legger ikke skjul på at han er skuffet over å lide fullt nederlag i kampen mot liberalisering av bioteknologiloven, en av partiets viktigste saker.

Personvernpolicy