Listhaug taus om hvordan hun vil stemme

<p>Sylvi Listhaug (Frp) og Siv Jensen (Frp) Stortingssalen. Tirsdag blir det duket for fristilling i samvittighetsspørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p>
Sylvi Listhaug (Frp) og Siv Jensen (Frp) Stortingssalen. Tirsdag blir det duket for fristilling i samvittighetsspørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nestleder i Frp Sylvi Listhaug vil ikke kommentere hvordan hun vil stemme når opposisjonens endringer i bioteknologiloven skal opp i Stortinget tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens partifelle Per-Willy Amundsen har kommentert i detalj hva han har imot endringene, forholder Listhaug seg taus.

«Kommer ikke til å snakke med noen om det før tirsdag etter avstemning», skriver hun i en SMS til VG.

Generelt har Ap, Frp og SV blitt enige om endringene i bioteknologiloven, mens Senterpartiet og regjeringspartiene går mot endringene.

MDG og Rødt har varslet støtte til pakken, bortsett fra at Rødt ikke støtter forslaget om eggdonasjon slik det er formulert.

Forslaget skal voteres over enkeltvis, og Listhaug, Amundsen og Christian Tybring-Gjedde er blant dem som poengterte at de kan komme til å gå mot eget partis forslag.

– Det er riktig at Fremskrittspartiets representanter er fristilte i samvittighetsspørsmål. Skal jeg stemme denne dagen, vil jeg stemme etter min egen overbevisning, sa Listhaug til Norge i dag sist uke.

Personvernpolicy