Oslo-politikere krever bedre coronabehandling av eldre

<p>Aina Stenersen i Oslo Frp står sammen med Rødt, FNB, Sp og Helsepartiet bak et forslag i Oslo bystyre om eldre under coronautbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Aina Stenersen i Oslo Frp står sammen med Rødt, FNB, Sp og Helsepartiet bak et forslag i Oslo bystyre om eldre under coronautbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det må bli slutt på at eldre coronapasienter utestenges fra sykehusene, krever helsepolitikere i Oslo.

– Også de eldre må få medisinskfaglig, individuell behandling, mener politikere fra Rødt, Fremskrittspartiet, Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB), Senterpartiet og Helsepartiet i Oslo. Et forslag fra den noe uvanlige politiske konstellasjonen skal nå behandles i Oslo bystyre.

– Vi vet at corona rammer eldre hardest, og vi vet at verken byens sykehjem eller den kommunale covid 19-avdelingen på Solvang helsehus har samme ressurser, kompetanse eller bemanning som sykehusene. Vi kan ikke lenger godta at eldre nærmest automatisk stenges ute fra sykehusenes behandlingstilbud, sier Frps Aina Stenersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært