Høyre:– Dette er ikke bra for Forsvaret

Frps Christian Tybring-Gjedde mener regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret særlig er utilstrekkelig for Sjøforsvaret. Her er fregatten KNM Thor Heyerdahl.
Frps Christian Tybring-Gjedde mener regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret særlig er utilstrekkelig for Sjøforsvaret. Her er fregatten KNM Thor Heyerdahl. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres forsvarspolitiske talsperson frykter et usikkert sluttresultat etter at opposisjonen sendte langtidsplanen for Forsvaret i retur til regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier regjeringen har lagt fram en plan som styrker Forsvaret fra første året i planen, og hvert år framover.

– Jeg håper vi kan sette oss ned og drøfte planen videre. Av budsjetthensyn er det viktig at vi starter forhandlingene nå. Jeg ønsker å få til et bredt forlik fordi Forsvaret trenger en langsiktig plan som er finansiert og blir fulgt opp politisk, sier Bakke-Jensen.

– Lite konkret

– Opposisjonen er svært lite konkret når det gjelder hva som bør forbedres i langtidsplanen. Ap, Sp og SV hadde bestemt seg på forhånd og var ikke interessert i forhandlinger, skriver Høyres forsvarspolitiske talsperson Hårek Elvenes i en epost til NTB.

Mandag ble det klart at Frp stiller seg bak forslaget fra Ap, SV og Sp om å sende forsvarsminister Frank Bakke-Jensens langtidsplan for Forsvaret i retur uten å forhandle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Særlig innenfor Sjøforsvaret er planen utilstrekkelig, men det er også grunnleggende svakheter i satsingen på Hæren og Luftforsvaret, sa Frps Christian Tybring-Gjedde mandag.

Misfornøyd

Frp-politikeren er misfornøyd med at planen dekker åtte og ikke fire år.

Elvenes mener at opposisjonspartiene ikke har vist forhandlingsvilje.

– Der det ikke er forhandlingsvilje er det heller ikke mulig å oppnå forbedringer. Nå taper man tid og fremdrift med et høyst usikkert sluttresultat. Det er ikke bra for Forsvaret. Denne saken kunne Stortinget loset gjennom med litt forhandlingsvilje, sier Elvenes.