Høyesterett i El Salvador utsetter presidentens ordre om unntakstilstand

El Salvadors høyesterett har stanset president Nayib Bukele forlengelse av unntakstilstanden i landet fordi den ble bestemt uten at kongressen i landet var spurt. Foto: Salvador Melendez/ AP/ NTB scanpix
El Salvadors høyesterett har stanset president Nayib Bukele forlengelse av unntakstilstanden i landet fordi den ble bestemt uten at kongressen i landet var spurt. Foto: Salvador Melendez/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

El Salvadors høyesterett har satt foten ned for president Nayib Bukeles forlengelse av unntakstilstanden i landet på grunn av coronaviruset.

Presidenten forlenget lørdag unntakstilstanden i landet uten å søke kongressens godkjenning, skriver Reuters. Bukele er blitt beskyldt for å vise autoritære tendenser og for å overskride sine fullmakter.

Mandag vurderte landets høyesterett beslutningen om å forlenge unntakstilstanden og konkluderte med å sette den på vent. Presidenten har på sin side fastholdt at en lov om beskyttelse av sivile gir ham rettigheter til å erklære unntakstilstand dersom kongressen ikke er samlet.

Nayib Bukeles unntakstilstand ville omfattet stengte skoler og forbud mot at folk får oppholde seg på eller i bestemte områder.

El Salvador, med sine om lag 5,7 millioner innbyggere har registrert 1.413 tilfeller av coronasmitte. 30 personer er meldt døde som følge av covid-19, ifølge Worldometer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden