Pence avviser at han er plassert i karantene

Visepresident Mike Pence under en rundebordskonferanse om landbruk og matforsyning fredag. Nå skal han isolere seg helt fra andre. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix
Visepresident Mike Pence under en rundebordskonferanse om landbruk og matforsyning fredag. Nå skal han isolere seg helt fra andre. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det oppsto forvirring da USAs visepresident Mike Pence uteble fra arrangementer i helga. Søndag presiserte visepresidenten at han ikke er satt i karantene.

Det ble kjent i helga at Pences rådgiver Katie Miller testet positivt fredag. Hun har vært i kontakt med visepresidenten. Da han ikke dukket opp på arrangementer i helga, lød forklaringen fra visepresidentens rådgiver at Pence etter eget valg hadde isolert seg i likhet med tre medlemmer av Det hvite hus' krisegruppe for coronaviruset. De har valgt å i større grad isolere seg fra omverden ved å jobbe stort sett hjemmefra, alt for å dempe risikoen for å spre mulig smitte eller for selv å bli smittet.

Etter flere oppslag om at Pence var satt i karantene, eller at han var isolert hjemme, måte talsperson Devin O'Malley gå ut og presisere at Pence på eget initiativ har valgt å holde større avstand til andre, men avviste at det var snakk om karantene.

– Visepresident Pence vil fortsette å følge rådene fra den medisinske enheten i Det hvite hus og er ikke satt i karantene. I tillegg har visepresident Pence testet negativt hver eneste dag og planlegger å være i Det hvite hus i morgen, sier O'Malley søndag.

Senator i karantene

Sent søndag kom for øvrig beskjeden fra stabssjefen til den republikanske senatoren Lamar Alexander i Tennessee, som opplyser at også Alexanders politiske rådgiver har testet positivt for coronaviruset. Senator Alexander har imidlertid ingen symptomer og har testet negativt for covid-19 torsdag 7. mai.

– Etter å ha diskutert dette med medisinsk ansvarlig for Senatet, har senator Alexander besluttet å være ekstremt forsiktig, ikke reise tilbake til Washington DC og vil sette seg selv i karantene i Tennessee i 14 dager, sier stabssjefen.

I samme situasjon som Pence, med smittet rådgiver, men ikke selv med påvist smitte eller med symptomer, velger altså senator Alexander en annen tilnærming.

Vitner via video

Regjeringens smittevernsekspert Anthony Fauci, direktør Robert Redfield i USAs folkehelseinstitutt CDC og lederen for mat- og medisintilsynet FDA, Stephen Hahn, er de tre i krisegruppa som allerede har tatt grep for å minimere risiko for smittespredning. De tre er blant dem som på grunn av smittevernstiltak vil komme til å vitne i Senatets helsekomités høring tirsdag via video. Senator Lamar Alexander vil lede høringen i helsekomiteen, også han via videolink.

I tillegg til Miller har en annen ansatt i Det hvite hus, en militær som fungerte som adjutant for president Donald Trump, testet positivt for coronaviruset. Miller har ikke vært i direkte kontakt med presidenten.

Trump har uttalt at han ikke er bekymret over situasjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært