Bolsonaro nekter å offentliggjøre corona-resultat

Ubekreftede rapporter har indikert at Brasils president Jair Bolsonaro er koronasmittet. Selv hevder han at han har testet negativt to ganger, men nekter å legge fram testresultatene. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Ubekreftede rapporter har indikert at Brasils president Jair Bolsonaro er koronasmittet. Selv hevder han at han har testet negativt to ganger, men nekter å legge fram testresultatene. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils president Jair Bolsonaro hevder at han to ganger har testet negativt for coronaviruset, men nekter å legge fram testresultatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant de mange som krever at Bolsonaro legger fram resultatene av testene er en føderal dommer i São Paulo, men presidenten nekter fremdeles og viser til medisinske personvernshensyn.

Kravet fra dommeren kommer etter at avisen O Estado de S. Pãulo etterspurte de faktiske resultatene etter ubekreftede rapporter om at testene var positive.

Bolsonaros fullmektige svarte i stedet med å sende et sammendrag av resultatene, men uten de faktiske testene. Det godtok ikke dommeren, som lørdag ga ham fem dager på å legge fram resultatene.

«Kanskje» smittet

Bekymring for presidentens helse startet allerede i mars etter at han kom tilbake fra USA, og lokale medier i ettertid meldte at nesten 20 medlemmer av delegasjonen hans testet positivt for viruset.

Presidenten har også bidratt til spekulasjonene ved å uttale at han «kanskje» har blitt smittet uten å vite om det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Amazonas-ordfører sender bønn til Greta Thunberg

Over 108.000 smittede

Bolsonaro har konsekvent tonet ned alvorsgraden ved viruset, og sagt at folk må gå tilbake til å leve livene sine som normalt, for å forhindre økonomisk krise. Han har også flere ganger gikk sin støtte til demonstrasjoner mot restriksjonene i landet.

Domstolene har flere ganger irettesatt ham, og bestemt at guvernører og ordførere har rett til å vedta restriksjoner og nedstengning.

Brasil har over 108.000 bekreftede tilfeller og over 7.300 dødsfall, ifølge Worldometers oversikt.

Se video: Folk dør som fluer i Brasil - Massegravene vekker oppsikt