Frp-politiker jubler for uendret promillegrense til sjøs

Promillegrensen for føring av fritidsbåter under 15 meter forblir 0,8. Det har Stortinget bestemt. Foto: Redningsselskapet/Flickr
Promillegrensen for føring av fritidsbåter under 15 meter forblir 0,8. Det har Stortinget bestemt. Foto: Redningsselskapet/Flickr
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig sa Stortinget nei til å justere promillegrensen for føring av fritidsbåter fra 0,8 til 0,2. Det får Frp-politiker Tor André Johnsen til å juble.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderparti og Sosialistisk Venstreparti (SV), som fremmet forslaget, fikk kun støtte fra de til sammen to representantene til Rødt og Miljøpartiet De Grønne.

– En del av båtlivet å kunne nyte et glass vin

Dermed er promillegrensen for føring av fritidsbåt under 15 meter fortsatt 0,8.

– Jeg er veldig glad for at båtfolket kan gå sommeren i møte og fortsatt nyte det gode livet på sjøen. Det er en del av båtlivet å kunne nyte et glass vin eller en pils i sommersola, sier Tor André Johnsen (Frp) til Nettavisen.

Bakgrunnen for Ap og SVs forslag er å forhindre dødsfall på sjøen. I 2018 druknet 102 personer. 17 av dem skjedde fra fritidsbåt.

– Vi snakker om at folk dør

– Med en promillegrense på 0,8 så kan man drikke tre halvlitere øl eller tilsvarende, og da er det lett å drikke videre. Vi snakker om at folk dør, og da mener vi at dette er en liten pris å betale. Det finnes mange gode alkoholfrie alternativer, sier Åsunn Lyngedal i Arbeiderpartiet.

Frp-Johnsen kaller en promillegrensereduksjon for symbolpolitikk. Han fremhever at det heller trengs bedre svømmeundervisning, mer politi på sjøen og mer holdningsskapende arbeid.

For båter over 15 meter er promillegrensen 0,2.