Arbeiderparti-topp vurderte å trekke seg etter å ha blitt kalt «mørk flekk»

Lørdag kveld skrev Masud Gharahkhani om hetsen han har opplevd i rollen som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson.
Lørdag kveld skrev Masud Gharahkhani om hetsen han har opplevd i rollen som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Masud Gharahkhani har vært i tvil om han ville fortsette som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. En sentral årsak har vært hets.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld skrev Ap-politikere på Facebook at han siden påske har tenkt mye på om han vil fortsette i rollen. Han fremhever at det har vært både tidkrevende og belastende å ha ansvaret for partiets innvandringspolitikk.

– Det å bli kalt «Frp-er» og «en mørk flekk» i partiet når det er Arbeiderpartiets politikk jeg presenterer, er kanskje noe man bare skal le av. Det å bli beskyldt for å være «inhuman» når man presenterer denne politikken, er mer egnet til å bli oppgitt over, skriver Gharahkhani.

Det var Aftenposten som omtalte saken først.

Gharahkhani kom fra Iran til Norge som flyktning da han var fem år gammel. 37-åringen ble valgt inn på Stortinget for Buskerud i 2017 og ble etter hvert partiets innvandringspolitiske talsperson.

– Enda verre er det å bli utsatt for karakteristikker av typen «stigetrekker» og «Onkel Tom» – symbolet på underkastelse for den hvite mann. Det forventes at en med min bakgrunn skal si ja til alle. I dette ligger implisitt at ingen med innvandrerbakgrunn kan delta i norsk politikk, fortsetter han.

Til tross for hetsen velger Gharahkhani å fortsette i rollen og fremmer samtidig at kan ikke kommer til å endre debattform.

– Selv om skjellsordene går innpå meg, har jeg kommet til at jeg vil fortsette. Det trengs en tydelig stemme for en innvandringspolitikk basert på gjennomtenkt humanitet og solidaritet, konkluderer Ap-politikeren.