Valgkomiteen i Venstre vil ha nye innspill

Abid Raja og Sveinung Rotevatn er det to mest opplagte kandidatene til å bli ny leder i Venstre. Men valgkomiteen åpner for nye innspill. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Abid Raja og Sveinung Rotevatn er det to mest opplagte kandidatene til å bli ny leder i Venstre. Men valgkomiteen åpner for nye innspill. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen skulle Venstre ha valgt ny leder etter Trine Skei Grande. Men coronasituasjonen satte en stopper for det. Nå ber valgkomiteen om nye forslag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det utsatte landsmøtet kan arrangeres, er fortsatt i det blå, men leder i valgkomiteen, Per A. Thorbjørnsen, ber nå om innspill fra fylkeslag, ungdomspartiet og kvinneorganisasjonen.

– Vi gir dem anledning til å komme med en ny innstilling om ledervervet. De må ikke, men får muligheten. Det har tross alt skjedd mye siden valgkomiteen la fram vår innstilling, sier han til NRK.

Han sikter da til at valgkomiteen allerede 5. mars foreslo at Trine Skei Grande skulle få ny tillit som partileder. Men bare én uke senere trakk hun seg fra vervet, og gikk deretter ut av regjeringen.

I sitt opprinnelige forslag foreslo valgkomiteen at Sveinung Rotevatn og Abid Raja skulle være nestledere. Det er fortsatt disse to som er de mest aktuelle kandidatene til ledervervet i partiet.