Bolsonaro sparker sin helseminister

<p>President Jair Bolsonaro (t.v.) og helseminister Luiz Henrique Mandetta (t.h.) har vært i åpen strid om coronatrusselen i Brasil. Nå har Mandetta fått sparken. Foto: Andre Borges / AP / NTB scanpix</p>
President Jair Bolsonaro (t.v.) og helseminister Luiz Henrique Mandetta (t.h.) har vært i åpen strid om coronatrusselen i Brasil. Nå har Mandetta fått sparken. Foto: Andre Borges / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brasils president Jair Bolsonaro har gitt helseminister Luiz Henrique Mandetta sparken. De to er sterkt uenige om håndteringen av coronapandemien.

Det er Mandetta selv som melder dette på Twitter torsdag.

Bolsonaro har flere ganger omtalt covid-19 som «en liten forkjølelse» og har ved en rekke anledninger brutt retningslinjer og coronatiltak ved å opptre i offentligheten. Blant annet kan man i en video se presidenten tørke nesen med håndleddet for så å hilse på en eldre kvinne og flere andre.

Helseminister Mandetta, som er utdannet lege, har på sin side bedt folk holde seg hjemme og oppfordrer folk til å følge retningslinjene fra lokale myndigheter, som i stor grad har lagt seg på en strengere linje enn Bolsonaro.

Personvernpolicy