Stortingspresidenten ber nordmenn kutte hytteklagingen

<p>Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen sier Stortinget er i beredskap i påsken på grunn av coronaepidemien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen sier Stortinget er i beredskap i påsken på grunn av coronaepidemien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«Slutt nå med dette hyttemaset, vær så snill», var beskjeden stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen la ut på Facebook denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Aftenposten sier Trøen oppfordringen var av hensyn til helseberedskapen i kommunene og ikke på grunn av smittefaren.

– Jeg forstår at det å få være på påskefjellet ville gitt en kjærkommen følelse av normalitet og trygghet for mange i en ellers krevende hverdag, men vi må dessverre avstå fra det akkurat i år, sier hun til avisen.

Selv er hun og stortingsrepresentantene i beredskap i påskeferien dersom regjeringen vil innføre nye tiltak med kriseloven i hånd.

– Vi vil uten opphold distribuere forskriften til alle representanter og presidentskapet vil ta imot melding hvis minst en tredel mener hele eller deler av vedtaket ikke skal tre i kraft, sier hun.

Personvernpolicy