Regjeringen ber arbeidsgivere godta egenmelding ved karantene

<p>Reglene, som først kan vedtas av Stortinget neste uke, innebærer at arbeidsgivere kan gi ansatte rett til å bruke egenmelding for hele arbeidsgiverperioden. Foto: SCANPIX</p>
Reglene, som først kan vedtas av Stortinget neste uke, innebærer at arbeidsgivere kan gi ansatte rett til å bruke egenmelding for hele arbeidsgiverperioden. Foto: SCANPIX Foto: Ola A. Thorset / NTB scanpix

Alle som er i karantene, må be sin arbeidsgiver om å få bruke egenmelding slik at de slipper å oppsøke lege, oppfordrer helseminister Bent Høie (H).

– Det er svært viktig at fastlegene og legevaktlegene nå får brukt kompetansen og arbeidskraften sin på å behandle pasienter, ikke skrive sykmeldinger, sier Høie.

Arbeids- og sosialdepartementet fremmet fredag de nødvendige hjemlene som fjerner kravet til legeattest.

Reglene, som først kan vedtas av Stortinget neste uke, innebærer at arbeidsgivere kan gi ansatte rett til å bruke egenmelding for hele arbeidsgiverperioden, som er de første 16 dagene av en sykemelding, dersom en arbeidstaker må i karantene etter utenlandsopphold.

– Allerede nå vil jeg oppfordre arbeidsgivere å akseptere egenmelding fra arbeidstakere som følger myndighetenes pålagte karantenekrav, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært