Frp truer med å overkjøre regjeringen

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen vil ikke godta regjeringens økonomiske krisepakke uten videre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen vil ikke godta regjeringens økonomiske krisepakke uten videre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen truer med å danne flertall med andre partier i opposisjonen for å få strammet opp de nye krisetiltakene for norsk økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er fortsatt ikke godt nok, sier Jensen om krisepakken som ble lagt fram av regjeringen fredag ettermiddag.

Hun krever flere endringer i pakken og er også klar på at Fremskrittspartiet er villig til å gå til de andre opposisjonspartiene hvis det er det som må til.

Jensen: Ikke mål om å påføre nederlag

– Jeg merker meg jo at det er flere av partiene i opposisjon som deler iallfall noen av de bekymringene Fremskrittspartiet har. Og er ikke regjeringen villig til å bevege seg, så kan det hende Stortinget beveger seg for dem, sier Jensen til NTB.

Hun understreker at Frp ikke har noe mål om å påføre regjeringen nederlag.

– Det som er viktig for oss, er å skape trygghet for bedrifter og arbeidstakere i en veldig krevende situasjon.

Krever lettelser og avgiftskutt

Fremskrittspartiet krever endringer både i permitteringsreglene og i reglene for omsorgslønn.

I tillegg ønsker partiet midlertidig bortfall av arbeidsgiveravgiften, lettelser i formuesskatten og hjelp til selvstendig næringsdrivende og frilansere.

– Vi setter oss gjerne ned og drøfter dette med regjeringspartiene. Det viktigste for meg er at det nå blir forbedringer av de tiltakene regjeringen har lansert, sier Jensen.