Frp truer med å overkjøre regjeringen

<p></p><p>Fremskrittspartiets leder Siv Jensen vil ikke godta regjeringens økonomiske krisepakke uten videre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen vil ikke godta regjeringens økonomiske krisepakke uten videre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen truer med å danne flertall med andre partier i opposisjonen for å få strammet opp de nye krisetiltakene for norsk økonomi.

– Det er fortsatt ikke godt nok, sier Jensen om krisepakken som ble lagt fram av regjeringen fredag ettermiddag.

Hun krever flere endringer i pakken og er også klar på at Fremskrittspartiet er villig til å gå til de andre opposisjonspartiene hvis det er det som må til.

Jensen: Ikke mål om å påføre nederlag

– Jeg merker meg jo at det er flere av partiene i opposisjon som deler iallfall noen av de bekymringene Fremskrittspartiet har. Og er ikke regjeringen villig til å bevege seg, så kan det hende Stortinget beveger seg for dem, sier Jensen til NTB.

Hun understreker at Frp ikke har noe mål om å påføre regjeringen nederlag.

– Det som er viktig for oss, er å skape trygghet for bedrifter og arbeidstakere i en veldig krevende situasjon.

Krever lettelser og avgiftskutt

Fremskrittspartiet krever endringer både i permitteringsreglene og i reglene for omsorgslønn.

I tillegg ønsker partiet midlertidig bortfall av arbeidsgiveravgiften, lettelser i formuesskatten og hjelp til selvstendig næringsdrivende og frilansere.

– Vi setter oss gjerne ned og drøfter dette med regjeringspartiene. Det viktigste for meg er at det nå blir forbedringer av de tiltakene regjeringen har lansert, sier Jensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden