Frp refser Oslo kommune for manglende koronatiltak

Byrådet i Oslo får refs av Frp for det de mener er manglende tiltak og informasjon i forbindelse med koronasituasjonen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Byrådet i Oslo får refs av Frp for det de mener er manglende tiltak og informasjon i forbindelse med koronasituasjonen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiet kritiserer Oslo kommune for det de mener er manglende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset.

– Byrådet må ta grep og innføre tiltak som hindrer spredning og i verste fall dødsfall i forbindelse med koronaviruset i Oslo, sier leder Aina Stenersen (Frp) i Helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre til NTB.

Hun mener at Oslo initiativmessig ligger langt bak andre byer som for eksempel Bergen.

– Det eneste vi foreløpig har blitt informert om gjennom mediene er fiaskoen med Holmenkollen-arrangementet. Ellers har utvalget ikke fått noen informasjon om innførte tiltak eller planlagte tiltak, sier Stenersen.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo svarer at kommunen følger situasjonen svært nøye.

– Vi har for eksempel allerede innført regler om karantene i 14 dager for alle ansatte som har vært på reise i områder med vedvarende smitte, og avlyst arrangementer hvor smittefaren vurderes som for høy, sier Steen til NTB.

Steen sier videre at de løpende vurderer innføring av flere tiltak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært