Hadia Tajik vil fortsette som nestleder i Ap

Hadia Tajik (A) vil fortsette som stortingsrepresentant og nestleder for Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hadia Tajik (A) vil fortsette som stortingsrepresentant og nestleder for Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadia Tajik bekrefter at hun ønsker å fortsette på Stortinget for Arbeiderpartiet. Også Anette Trettebergstuen og Lene Vågslid tar gjenvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to profilerte Ap-politikerne Marianne Marthinsen og Jette Christensen har den siste tiden gått offentlig ut og sagt at de ikke vil ta gjenvalg som stortingsrepresentanter for partiet.

I et intervju med Dagens Næringsliv går nå tre andre profilerte Ap-kvinner ut og sier at de ønsker å fortsette på Stortinget. De tre er nestleder Hadia Tajik, leder Anette Trettebergstuen i Aps kvinnenettverk og justispolitisk talsperson Lene Vågslid.

Til avisen sier Tajik at hun har hatt et ambivalent forhold til politikken.

– Men etter de tøffe rundene vi har hatt de siste par årene er jeg ikke ambivalent lenger. Det er dette jeg vil drive med. Og jeg har lyst til å drive med dette lenge, sier Tajik.

Hun vil likevel ikke svare på om hun ønsker å bli partileder, dersom det skulle bli aktuelt senere.

– Ledervervet er ikke tema nå. Og Jonas som statsminister er noe av det som motiverer oss til å søke gjenvalg. Men jeg ønsker virkelig å fortsette som nestleder, sier Tajik.