Regjeringspartiene vil ha ny kvinnehelse-utredning

Statsminister Erna Solberg (H) (t.v.), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) under kvinneseminaret i kinosalen på Stortinget onsdag.
Statsminister Erna Solberg (H) (t.v.), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) under kvinneseminaret i kinosalen på Stortinget onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det er over 20 år siden det ble gjennomført en offentlig utredning om kvinnehelse i Norge. Nå ønsker regjeringspartiene å samle kunnskap i en ny utredning.

– Vi vet at vi ikke har god nok medisinsk kunnskap om kvinners helse, og at mye av forskningen som er tilgjengelig i dag, i hovedsak bygger på mannens kropp som norm, sier statsminister Erna Solberg (H) i en kommentar.

Ønsket fra Venstre, Høyre og KrF om en såkalt NOU (norsk offentlig utredning) om kvinners helse og helse i et kjønnsperspektiv la de fram på partienes kvinneseminar på Stortinget onsdag.

I utredningen ønsker regjeringspartiene å samle kunnskapen som allerede finnes, og identifisere nye områder der det trengs mer kunnskap.

Aktuelle temaer i en slik utredning kan være kjønnsforskjeller når det gjelder symptomer og reaksjoner på ulike behandlinger, samt psykiske helseutfordringer og vold i nære relasjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært