Frp fremmer ti forslag i Stortinget – vil unngå ny asyl- og flyktningstrøm

Frp-nestleder Sylvi Listhaug legger tirsdag fram ti forslag i Stortinget etter at Tyrkia har sagt at de ikke lenger vil stanse flyktninger som vil til Europa. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Frp-nestleder Sylvi Listhaug legger tirsdag fram ti forslag i Stortinget etter at Tyrkia har sagt at de ikke lenger vil stanse flyktninger som vil til Europa. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frp frykter at Norge vil møte en ny strøm av flyktninger og migranter. De legger tirsdag fram ti forslag i Stortinget for å hindre dette.

– Vi ser dramatiske bilder fra Europas yttergrenser i Hellas, der vi ser at Tyrkia har åpnet sine grenser. Vi må være klare. Vi har 2015 friskt i minne og må være klare til å håndtere en ny situasjon, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug til TV 2.

Frp vil blant annet at Utlendingsdirektoratet skal instrueres til ikke å realitetsbehandle asylsøknader for personer som har oppholdt seg i Tyrkia eller i et annet land der de ikke var forfulgt.

Av de ti forslagene har Frp og Høyre tidligere foreslått ni av dem sammen. Høyres innvandringspolitiske talsperson, Ove Trellevik, er åpen for å gå inn for Frps forslag.

Aktuelt: Her har de tatt imot over ti ganger så mange flyktninger som i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært