Nedtur for Arbeiderpartiet i ny måling

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet må ta til takke med en oppslutning på 21,5 prosent i ny TV 2-gallup. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet må ta til takke med en oppslutning på 21,5 prosent i ny TV 2-gallup. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet går tilbake på målingene, og partiet har nå sin laveste oppslutning på to år. – En nedtur, erkjenner Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre og Ap får en oppslutning på kun 21,5 prosent, ifølge TV 2s ferske gallup.

Det er en tilbakegang på 2,7 prosentpoeng og den laveste oppslutningen siden partiet ble preget av Giske-saken for to år siden.

– Det var en skikkelig dårlig måling. Det må jeg si var en nedtur, sier Støre til kanalen.

– Det har vært mye oppmerksomhet på mye annet enn politikk den siste tiden for Arbeiderpartiet, sier han.

Kun 62 prosent av dem som stemte Ap i 2017, sier at de ville gjort det samme i dag. Partiet lekker velgere til særlig Senterpartiet og SV.

I forrige måling bykset Fremskrittspartiet fram, mens Høyre gikk kraftig tilbake. I den nye målingen har dette snudd for begge. Frp går nå tilbake 2 prosentpoeng til 13,7 prosent, mens Høyre tar et steg opp igjen med 2 prosentpoeng til 19,8 prosent.

Mange Høyre-velgere sier at de heller vil stemme på Sp, som går fram 2,6 prosentpoeng til 17,6 prosent.

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: SV 8,5 (+0,8) Venstre 3,7 (-0,3), KrF 3 (-1,3), Miljøpartiet De Grønne 5,6 (-0,3), Rødt 4,1 (-0,2) og Andre 2,6 (+1,5).

Les også: Ingen kjærlighet i luften mellom MDG og Høyre