Sivertsen signerte årsregnskap to måneder etter han hadde sagt fra seg «alle styreverv»

VIDEO: Dette er Sivertsen-saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

Geir Inge Sivertsen skrev i januar under på regnskapet i et selskap han var styreleder i, til tross for at han angivelig hadde sagt fra seg alle styreverv. Nå krever SV at Erna Solberg tar grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag i forrige uke skrev Dagens Næringsliv at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) beholdt flere styreverv etter at han ble statssekretær og senere fiskeriminister, selv om hovedregelen er at slike verv bør unngås når man har politiske lederstillinger i regjeringsapparatet.

Sivertsen tok ifølge DN først affære da avisen 14. februar sendte spørsmål om han hadde tenkt å fortsette å sitte i styrene til en rekke selskap han fremdeles sto oppført med verv i.

Bakgrunn: Senterpartiet ber Erna vurdere Sivertsen på nytt

Tiltrådte i november

Fiskeriministeren mener påstanden om at han trakk seg fra vervene etter DNs spørsmål er feil, og i et innlegg mandag denne uken skrev han:

«Jeg sa fra meg mine styreverv da jeg ble statssekretær i november.»

Sivertsen tiltrådte som statssekretær 4. november.

Torsdag skriver Aftenposten at dokumenter de har fått innsyn i fra Brønnøysundregistrene, viser at Sivertsen 17. januar signerte 2019-regnskapet for entreprenørselskapet Integral Bygg AS i egenskap av styreleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Fiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen

– Så snart det var praktisk mulig

Fiskeriministerens kommunikasjonssjef Marianne Røiseland skriver i en epost til Aftenposten at Sivertsen, da han ble statssekretær, umiddelbart varslet selskapene om at han ville fratre.

«Noen ble fratrådt umiddelbart, andre så snart det var praktisk mulig. For disse selskapene, deriblant Integral Bygg, ga Sivertsen beskjed 14. februar om at han fratrer med umiddelbar virkning», skriver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor NTB understreker Røiseland at Sivertsen ikke har deltatt i styremøter etter at han ble utnevnt til statssekretær og heller ikke har mottatt styrehonorar.

Personen som sto oppført som selskapets andre medlem av styret, sier at Sivertsen hadde gitt beskjed at han skulle fratre og at signeringen av årsregnskapet var «en formalitet».

Kommentar: Bedre å være skyldig fuskeriminister enn uskyldig trygdesvindler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krever at Solberg gir Sivertsen sparken

SV gir statsminister Erna Solberg (H) frist til fredag ettermiddag med å avskjedige fiskeriministeren.

– I morgen møtes regjeringen til Kongen i statsråd. Der bør Solberg gi Sivertsen beskjed om at han er ferdig i regjering, sier SVs Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet.

Hun gjør det klinkende klart at hennes parti ikke lenger har tillit til fiskeriministeren etter de mange medieoppslagene om blant annet statsrådens dobbeltlønn og etterlønn.

Dersom Solberg ikke lytter til kravet, vil hun bli kalt inn på teppet i Stortinget neste uke, sier Kaski. SV vil imidlertid ikke stille mistillitsforslag til Sivertsen foreløpig.

– Vi mener det er Erna Solbergs ansvar å rydde opp i dette rotet. Nå må hun faktisk opptre som en leder og ta ansvar, sier Kaski.

Bakgrunn: Presset øker mot fiskeriministeren etter nye avsløringer

VIDEO: – Denne saken ble helt feil