Solberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen

<p>Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H), har vært i hardt vær den siste tiden for flere etterlønns-avsløringer. Nå mener Erna Solberg at han bør gå ut av Frimurerlosjen.</p>
Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H), har vært i hardt vær den siste tiden for flere etterlønns-avsløringer. Nå mener Erna Solberg at han bør gå ut av Frimurerlosjen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg oppfordrer fiskeriminister Geir Inge Sivertsen til å trekke seg ut av Frimurerlosjen.

Det melder NRK.

– Jeg mener det vil være lurt å gå ut av Frimurerlosjen. Jeg mener det vil gjøre det enklere for ham. Det er enklest og ryddigst å gå ut av frimurerlosjen, sier Solberg.

Det var Fiskeribladet som først omtalte at Sivertsen er frimurer.

Flere i opposisjonen har allerede reagert kraftig på opplysningen om at fiskeriministeren er med i en losje sammen med blant andre flere personer i sjømatnæringen. Sivertsen selv beskriver medlemskapet som passivt.

Solberg sier Sivertsen har informert Statsministerens kontor om medlemskapet, men at han ikke tok det opp da han ble utnevnt.

– Han informerte SMK om dette på søndag i en samtale med to av mine statssekretærer, sier Solberg til NRK.

– Jeg ville synes det var naturlig at det var et tema man hadde uttalt seg om, tilføyer hun.

Sivertsen har møtt voksende kritikk for å ha mottatt dobbeltlønn som statssekretær og ordfører i Lenvik kommune, samt godtgjørelse fra fylkestinget i Troms og Finnmark.

Solberg har så langt stått fast på at hun har tillit til ham.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden