Sanders favoritt før Nevada-valget

Michael Bloomberg (t.v.) og Bernie Sanders (t.h.) pekes på som motpoler i den demokratiske nominasjonsvalgkampen, mens en sulten Elisabeth Warren (i midten) trekkes fram som en av vinnerne i debatten i Las Vegas natt til torsdag norsk tid.
Michael Bloomberg (t.v.) og Bernie Sanders (t.h.) pekes på som motpoler i den demokratiske nominasjonsvalgkampen, mens en sulten Elisabeth Warren (i midten) trekkes fram som en av vinnerne i debatten i Las Vegas natt til torsdag norsk tid. Foto: John Locher / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratenes nominasjonsdebatt i Las Vegas handlet mye om Michael Bloomberg, men Bernie Sanders leder på samtlige meningsmålinger som er publisert denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at Demokratenes nominasjonskamp i USA kommer til å spisse seg til med valg i Nevada på lørdag og South Carolina neste helg. Deretter følger den såkalte supertirsdagen 3. mars, der 14 delstater holder avstemninger på samme dag.

Etter et elendig resultat i Iowa er det knyttet spenning til Joe Bidens resultater i Nevada på lørdag. Den tidligere favoritten til å vinne nominasjonskampen var sammen med Elisabeth Warren blant dem som var mest frampå i Las Vegas-debatten. Men favoritten til å vinne i Nevada lørdag er likevel Bernie Sanders, skriver The New York Times.

Sanders mot Bloomberg

Mange moderate demokrater frykter nå at Sanders kommer til å skaffe seg en ledelse i løpet av de neste to ukene som gjør det umulig å ta ham igjen. Sanders leder i ti av ti meningsmålinger som er sluppet denne uken, skriver FiveThirtyEight.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardæren Michael Bloomberg inntog kan splitte de moderate demokratene ytterligere. Bloomberg er en av dem som tviler på om Sanders er i stand til å vinne presidentvalget og sa at det å gjøre ham til kandidat, er som å gi Trump fire nye år.

Pete Buttigieg, som vant forrige måneds kaosvalg i Iowa med knapp margin, angrep både Sanders og Bloomberg under debatten og viste samtidig spagaten partiet står i.

– Vi skal ikke trenge å velge mellom en kandidat som vil brenne ned partiet, og en annen kandidat som vil kjøpe ut partiet, sa Buttigieg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloomberg gikk gjennomgå

I debatten i Las Vegas natt til torsdag norsk tid fikk Bloomberg gjennomgå. Han har brukt svimlende 3,5 milliarder kroner på reklamer opp mot supertirsdagen, men har til nå unngått å møte velgere og de andre kandidatene i nominasjonskampen.

Elizabeth Warren var en av dem som benyttet sjansen til å tegne et lite flatterende bilde av den tidligere ordføreren i New York.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil snakke om hvem vi stiller mot: En milliardær som kaller kvinner «feite kvinnfolk» og «lesber med hestetryner». Og nei, jeg snakker ikke om Donald Trump. Jeg snakker om ordfører Bloomberg, sa Warren.

– Vi løper en stor risiko om vi erstatter én arrogant milliardær med en annen, erklærte hun.

Bloomberg fikk også minst taletid og brukte mye av tiden på å be andre være stille når han snakket.