Sanders mest populær på Stortinget

Sanders er populær blant norske folkevalgte. Her på et valgmøte i Las Vegas tirsdag. Foto: Patrick Semansky /AP / NTB scanpix
Sanders er populær blant norske folkevalgte. Her på et valgmøte i Las Vegas tirsdag. Foto: Patrick Semansky /AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernie Sanders er mest populær blant 68 norske folkevalgte som har valgt å svare på hvilken presidentkandidat de foretrekker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klassekampen har stilt alle 169 representanter på Stortinget følgende spørsmål: «Hvem er din foretrukne presidentkandidat i USA?»

Av de 154 representantene som har svart på spørsmålet, peker 29 på senatoren fra Vermont. Blant dem er seksten fra Arbeiderpartiet og ti fra Sosialistisk Venstreparti. Også Rødts Bjørnar Moxnes, Carl-Erik Grimstad i Venstre og Senterpartiets Liv Signe Navarsete har Sanders som favoritt.

I tillegg er Pete Buttigieg populær, og tjue representanter – blant dem ti fra Høyre – peker på den tidligere ordføreren i South Bend i Indiana.

Elleve representanter peker på tidligere visepresident Joe Biden, sju på Elizabeth Warren, fire på Michael Bloomberg, tre på Amy Klobuchar og to på Tom Steyer.

Åtte representanter har pekt på to kandidater og telles dermed dobbelt i avisens oversikt over støtten kandidatene får.

Åtte representanter, alle fra Fremskrittspartiet, har sittende president Donald Trump som sin favoritt.

Det er også flere av stortingsrepresentantene som ikke vil svare direkte på spørsmålet eller peke ut en favoritt.