Saken mot Michael Flynn skal granskes

Saken mot Michael Flynn skal etterprøves.
Saken mot Michael Flynn skal etterprøves. Foto: Carolyn Kaster / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs justisminister William Barr har oppnevnt en ekstern etterforsker til å etterprøve saken mot tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Granskingen er høyst uvanlig og kan fort utløse nye anklager mot Trump-administrasjonen for å blande seg inn i påtalemyndighetens arbeid, ifølge New York Times.

Denne uka sa fire statsadvokater opp da Barr grep inn i saken mot president Donald Trumps tidligere nære rådgiver Roger Stone med beskjed om at påstanden om sju til ni års fengsel var for streng.

Ifølge CNN har Barr besluttet at flere andre saker mot allierte av Trump også skal granskes på nytt. Statsadvokat Jeff Jensen i St. Louis er den som har fått i oppdrag å etterprøve sakene.

Flynn, som var Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver og trakk seg etter bare en måned, venter på dommen etter at han sa seg skyldig i å ha løyet til FBI om en samtale han hadde hatt med Russlands ambassadør.

Men nylig skiftet han advokat og trakk tilståelsen, og hele rettssaken er blitt forsinket som følge av advokatens påstand om at han er blitt offer for en ondsinnet påtalemyndighet.

Det var Flynn-saken, inkludert Trumps oppfordring til daværende FBI-direktør James Comey om å behandle Flynn pent, som førte til at spesialetterforsker Robert Mueller ble oppnevnt til å granske Russlands innblanding i valget og Trumps eventuelle medvirkning til det.