Det hvite hus sier at Boltons bok ikke kan utgis

VIDEO: Boltons manus gir demokratene håp om vitner i riksrettssaken.

Det hvite hus har skrevet et brev til John Boltons advokat der det står at boka hans ikke kan utgis fordi den inneholder hemmeligstemplet informasjon.

CNN omtaler brevet som den første formelle trusselen mot USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Brevet er datert 23. januar og skrevet av en tjenestemann i USAs nasjonale sikkerhetsråd. Her står det at Boltons bokmanuskript ser ut til å inneholde betydelige mengder av klassifisert informasjon, hvorav noe er topp hemmelig og kan forårsake stor skade på USAs nasjonale sikkerhet.

– Manuskriptet må ikke offentliggjøres eller på annen måte avsløres uten at disse fortrolige opplysningene er slettet, heter det i brevet.

Taushetserklæring

Det vises også til at Bolton signerte en taushetserklæring før han som Donald Trumps sikkerhetsrådgiver fikk tilgang til hemmeligstemplet informasjon.

I boka, som er planlagt utgitt i mars, skriver Bolton at Trump brukte amerikansk militærbistand som et pressmiddel for å få Ukraina til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden og hans sønn Hunter.

Det er nettopp dette Trump anklages for i riksrettssaken som i disse dager pågår i Senatet.

Demokratene i Senatet ønsker å innkalle Bolton som vitne, men det er ikke klart om de får med seg de fire republikanerne som trengs for at forslaget skal få flertall. En avstemning skal holdes fredag.

Trump har nektet Bolton å stille som vitne under riksrettssaken mot ham.

Trump: – En ekkel og usann bok

– En ekkel og usann bok, tvitrer Donald Trump om sin tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton. Foto: Reuters/Leah Millis
– En ekkel og usann bok, tvitrer Donald Trump om sin tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton. Foto: Reuters/Leah Millis

President Donald Trump kom onsdag med et nytt angrep på sin tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton, som kan komme til å vitne i riksrettssaken mot ham.

Ifølge Trump tryglet Bolton i sin tid om å få jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver, men fikk til slutt sparken etter å ha utvist dårlig dømmekraft.

– Dersom jeg hadde lyttet til ham, hadde vi stått midt oppe i den sjette verdenskrig nå, tvitrer Trump.

I en ny bok, som kommer i mars, skriver Bolton at han var kjent med at Trump brukte militærhjelp som pressmiddel overfor Ukraina for å få landet til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden og sønnen Hunter.

– En ekkel og usann bok, tvitrer Trump.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden