Regjering med Ap og Sp er det rødgrønne alternativet flest ønsker seg

Ap ved Jonas Gahr Støre (foran), Sps Trygve Slagsvold Vedum og SVs Audun Lysbakken under en partilederdebatt i Bergen i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Ap ved Jonas Gahr Støre (foran), Sps Trygve Slagsvold Vedum og SVs Audun Lysbakken under en partilederdebatt i Bergen i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hvis det blir rødgrønt flertall ved valget i 2021, er en regjering bestående av Ap og Sp det som flest vil ha. Et alternativ med SV kommer lenger ned på lista.

Undersøkelsen er tatt opp fra 14. til 18. januar, altså før dramatikken rundt Frps regjeringsexit toppet seg sist uke. Målingen er gjennomført av Sentio Research Norge for Nettavisen.

Av rødgrønne alternativer er det Ap/Sp som får størst oppslutning, med 19 prosent. Så følger en regjering med Ap alene, med 13 prosent. Alternativet med Ap, Sp og SV får en oppslutning på 8 prosent.

5 prosent ønsker seg en regjeringen med de tre nevnte partiene samt MDG, mens 4 prosent foretrekker en regjering med Ap, Sp, SV, MDG og Rødt.

1.000 personer er spurt i målingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden