Listhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel

Nestleder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet sier at det å gå ut av regjeringen føles som å slippe ut av fengsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nestleder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet sier at det å gå ut av regjeringen føles som å slippe ut av fengsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier at hun gleder seg til å kjøre på med ren Frp-politikk fra Stortinget. – Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel, sier hun.

– Vi kommer til å kjøre Frp-politikk fremover, og det tror jeg alle gleder seg til nå. Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel etter å ha snekret masse grå kompromisser, som har skapt større og større frustrasjon i partiet , sier Listhaug til TV 2.

Frp forlot regjeringen denne uken etter at det ble klart at Norge hentet hjem den IS-siktede kvinnen fra Syria og hennes syke barn. Avgjørelsen skuffet Listhaug.

– Høyre hadde stått ganske hardt på at man ikke skulle hente dem hjem, og så snudde de helt i saken, og det var leit, sier hun.

Se video: Listhaug: – Vi er ikke interessert i å kaste bort tiden vår

– Men nå skal vi kjøre opposisjonspolitikk, som er noe Frp kan gjennom 40 år, og jeg gleder meg til å markere det som virkelig er Frps politikk.

Listhaug gikk av som olje- og energiminister og ble erstattet av Høyres Tina Bru.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden