KrF-topper vil droppe Granavolden-plattformen

Sentralstyremedlem i KrF Karin Bjørkhaug mener det ikke er logisk at den nye regjeringen skal være forpliktet til å følge Granavolden-plattformen når Frp ikke lenger sitter i regjering.
Sentralstyremedlem i KrF Karin Bjørkhaug mener det ikke er logisk at den nye regjeringen skal være forpliktet til å følge Granavolden-plattformen når Frp ikke lenger sitter i regjering. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Flere fylkesledere og andre sentrale politikere i KrF vil droppe Granavolden-plattformen som ble forhandlet fram med Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir sagt at vi styrer videre på den plattformen, men jeg synes ikke det er logisk – og jeg er ikke enig i – at vi skal være forpliktet til Granavolden, når Frp har tatt det valget de har gjort ved å si at de ikke lenger er forpliktet av den, sier sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug til Trønder-Avisa.

Hun mener Granavolden-plattformen må reforhandles, eller det må forhandles fram en helt ny plattform.

Fylkesleder Brynjar Høidebraaten i Viken sier til avisa at partiet ikke skal føle seg bundet til plattformen i alle saker. Det samme gir Innlandet-leder Oluf Maurud uttrykk for og fylkesleder Jon N. Tviberg fra Trøndelag.

Fylkesleder Svein Iversen i Troms og Finnmark mener på sin side at det trengs en ny avtale mellom partiene.

Fylkesleder Bror-Lennart Mentzoni fra Vestfold og Telemark vil imidlertid heller vente og se hva Frp gjør – om de bryter avtalen først.

Frp-leder Siv Jensen har gjort det klart at partiet hennes ikke lenger er bundet av Granavolden-plattformen og vil følge sitt partiprogram når de nå blir opposisjonsparti på Stortinget.

Personvernpolicy