Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, mener amerikanske etterretningstjenester holder tilbake dokumenter i riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, mener amerikanske etterretningstjenester holder tilbake dokumenter i riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lederen for etterretningskomiteen i Representantens hus anklager etterretningstjenestene NSA og CIA for å holde tilbake viktige dokumenter i riksrettssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongressen får ikke utlevert viktige dokumenter, mener demokraten Adam Schiff.

– De ser ut til å gi etter for press fra Trumps regjering, sier han til TV-kanalen ABC. Schiff er utpekt av lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, til å lede riksrettssaken mot president Donald Trump i Senatet.

Schiff peker særlig på etterretningstjenesten National Security Agency (NSA).

– De holder tilbake dokumenter som kan være relevante for vårt ansvar som tilsynsmyndighet når det gjelder Ukraina, men også mulig relevante dokumenter som senatorene kan tenkes å ville se under riksrettssaken, sier han.

– Dette er dypt bekymringsfullt, sier han og føyer til:

– Det er tegn til at CIA er på samme kurs.

NSA og CIA har så langt ikke kommentert saken. Riksrettssaken mot president Trump fortsetter tirsdag.

Personvernpolicy