Frp-topp i Oslo krever flyktningstopp

Det er Høyre, KrF og Venstre som har brutt med regjeringsplattformen, mener leder Tone Ims Larssen i Oslo Frp. Bildet viser partilederne utenfor Granavolden Gjæstgiveri der forhandlingene foregikk for ett år siden. F.v. Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det er Høyre, KrF og Venstre som har brutt med regjeringsplattformen, mener leder Tone Ims Larssen i Oslo Frp. Bildet viser partilederne utenfor Granavolden Gjæstgiveri der forhandlingene foregikk for ett år siden. F.v. Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stans i bosetting av flyktninger i Oslo og strengere regler for familiegjenforening er blant kravene lederen for Oslo Frp vil stille for å bli i regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det må bli strengere justis- og innvandringspolitikk. Saken er altfor alvorlig til å begynne å diskutere andre tiltak som lavere skatter eller bomavgifter, sier Oslo-leder Tone Ims Larssen på NRKs Politisk kvarter fredag morgen.

Hun utdyper:

– Null bosetting av flyktninger i Oslo, jeg ser den eskaleringen som foregår i min by med kriminalitet. Det må være strengere sanksjoner mot foreldre som ikke ivaretar sine barn. Og vi må ha mye strengere regler for familiegjenforening.

Ekstraordinært fylkesstyremøte

Larssen mener det er de andre regjeringspartiene som brøt med regjeringsplattformen da de besluttet å bistå en norsk terrorsiktet kvinne fra Syria, ikke bare barna hennes. Hun sier Frp var svært tydelig i forhandlingene på at de ikke ville at myndighetene skulle hjelpe terrormistenkte hjem. Larssen deltok selv i forhandlingene på Granavolden.

Det er innkalt til ekstraordinært fylkesstyremøte i Oslo Frp på mandag.

– Så har jeg et mandat med meg hvis det skulle bli et ekstraordinært landsstyremøte, sier Larssen, som påpeker at det er landsstyret som i så fall vil avgjøre om partiet skal forbli i regjeringen.