Støre frykter mer Frp-gjennomslag

Ap-leder Jonas Gahr Støre er på rundreise i Nord-Norge. Han misliker det han kaller Frps spill og frykter gjennomslagene de kan få. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre er på rundreise i Nord-Norge. Han misliker det han kaller Frps spill og frykter gjennomslagene de kan få. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er bekymret for at regjeringsbråket kan føre til et kaldere og blåere Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en uhørt arbeidsform at et parti som ikke får gjennomslag i en sak, legger fram en kravliste om hva de må få gjennomslag for, med trussel om å gå ut av regjering. Det vil jo bety mer Frp-politikk: mer privatisering, mer polarisering. Det er vi mot, sier Støre til NTB.

– Jeg tror fortsatt dette er et spill som Frp driver: Skape kriser og støy for å få gjennomslag. Men mer er satt i spill denne gangen enn tidligere. Derfor er utfallet mer åpent, mener han.

Kommentar: Frp bruker IS-kvinnen til politisk spill

Støre vil ikke spekulere i hva som vil skje dersom Frp går ut av regjeringen.

– Dette Stortinget har borgerlig flertall. Vi får ta stilling til utfallet om regjeringen ikke sitter lenger.

Han vil heller ikke svare på om han er lysten på å ta over regjeringsmakten nå. Han peker i stedet fram mot valget neste høst:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norge bør få et nytt flertall, og terminen for det er september 2021. Det er det jeg bruker tiden min på, sier han.

Ap-lederen legger ikke skjul på at han håper å unngå slik opptreden, dersom han selv blir statsminister i en flerpartiregjering.

– Jeg er åpen for at en flerpartiregjering skal ha som regel å jobbe fram enighet og felles verdigrunnlag og i noen tilfeller også åpne for dissens. Men denne metoden med åpne trusler, utskjelling og utpressing for å få blanke seire er dårlig for et regjeringsprosjekt, sier han.

Siv Jensen: Kravlista forhåpentligvis klar torsdag

Grande: Ber Frp ta forhandlinger internt i regjeringen