Grande ber Frp ta forhandlinger internt i regjeringen

Venstre-leder og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande på vei ut etter at regjeringen møtes onsdag kveld i statsministerboligen. Det skjer etter at Frp varsler at de trekker seg fra regjeringen hvis de ikke får innfridd en rekke krav. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Venstre-leder og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande på vei ut etter at regjeringen møtes onsdag kveld i statsministerboligen. Det skjer etter at Frp varsler at de trekker seg fra regjeringen hvis de ikke får innfridd en rekke krav. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande forstår at IS-saken er vanskelig for Frp, men ber om at forhandlinger holdes internt i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har forståelse for at dette er en vanskelig sak for Frp. Men når man er i regjering, tar vi forhandlinger internt, og ikke gjennom media. Slik må det være i et regjeringssamarbeid, skriver Trine Skei Grande i en tekstmelding til Dagbladet onsdag kveld.

I timene før satt Grande i middag med Frp-leder Siv Jensen, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og statsminister og Høyre-leder Erna Solberg. Regjeringspartienes parlamentariske ledere deltok også på middagen i statsministerboligen.

Den såkalte IS-saken det strides om, handler om den norske IS-siktede kvinnen som ble besluttet hentet hjem sammen med sine to barn av regjeringsflertallet mot Frps vilje.

Debattere i fred

Jensen har gitt Solberg frist ut måneden med å innfri en rekke krav. Hvis ikke går Frp ut av regjeringen.

Venstre-lederen sier til VG onsdag kveld at regjeringen satte humanitære hensyn først i denne saken. Et av kvinnens barn, en fem år gammel gutt, er kritisk syk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har respekt for at Frp nå ønsker å ta en vurdering knyttet til regjeringssamarbeidet. Denne debatten skal Frp få ta i fred. Den kommer jeg ikke til å kommentere, sier Grande til avisen.

Tynnslitt

Etter at partiets stortingsgruppe møttes onsdag, ble det klart at Frp vil stille en rekke krav, som partiet vil ha innfridd for å fortsette i regjering. Solberg vil få frist til slutten av januar, da Frp skal ha sitt strategimøte, med å svare på kravene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringskilder i Frp sier til TV 2 at de mener Solberg ikke har forstått hvor tynnslitt regjeringslysten er i partiet.

Ultimatumet som partiet stiller, gjelder ikke bare IS-saken, men at Frp over tid har opplevd at gjennomslagene er blitt for få, sier Jensen til kanalen onsdag kveld.

– Vi sitter i regjering fordi vi vil påvirke utviklingen i Norge til det bedre, men når vi nå opplever at politikken blir litt grå og kjedelig, må vi si fra og gjøre noe med det. Hvis ikke kan vi finne på noe bedre å gjøre, sier Frp-lederen.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad uttalte onsdag at det er ingen grunn til å gi etter for Frps krav.