Trump forsvarte drapet på iransk general i valgkamptale

President Donald Trump forsvarte i en tale på et valgkamparrangement drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump forsvarte i en tale på et valgkamparrangement drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på den iranske generalen Qasem Soleimani.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump gjentok påstanden om at Iran planla angrep mot flere amerikanske ambassader, skriver The Guardian.

– Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen. Han kalte også Soleimani en drittsekk.

Qasem Soleimani ble likvidert i et amerikansk angrep 3. januar.

Presidenten kommenterte også påstanden om at Bernie Sanders skal ha sagt til Elizabeth Warren at han ikke trodde en kvinne kunne vinne. Det skal ha blitt sagt i et møte mellom de to, som i lang tid har vært allierte på det demokratiske partiets venstrefløy, i 2018.

– Jeg tror ikke at Bernie har sagt det. Det tror jeg virkelig ikke, sa Trump.

Han gikk på scenen en time før TV-debatten mellom de seks fremste kandidatene fra Det demokratiske partiet. Både Midtøsten og feiden mellom Sanders og Warren er ventet å bli tema i debatten i Iowa.

Debatten er den siste før nominasjonsvalgene som skal avgjøre hvem som blir Trumps utfordrer i presidentvalget i november.

Personvernpolicy