Ungdomspartier krever økt satsing på vindkraft

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot sier det må settes i gang utbygging av vindkraft. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Unge Høyre-leder Sandra Bruflot sier det må settes i gang utbygging av vindkraft. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungdomspartiene til alle de fire regjeringspartiene krever fortgang i vindmølleutbyggingen i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selv om det er vanskelig, og selv om det er et konfliktnivå, så er det denne regjeringens ansvar at vi får bygget ut noe, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til NRK.

Bruflot etterlyser klarere satsing på vindkraft i Norge etter at regjeringen skrotet den foreslåtte rammeplanen for vindkraft i fjor. Planen fikk massive protester.

– Vi må ta inn over oss at oljen en dag vil ta slutt, enten vi vil det eller ikke, og da må vi faktisk ha flere bein å stå på. Vi må utvikle nye næringer som kan sikre verdiskapning, skape arbeidsplasser i hele landet og som også kan bidra til å redusere utslippene, sier nestleder Andreas Brännström i FpU til kanalen.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark sier til NRK at det ikke alltid er slik at dem som skriker høyest, representerer flertallet.

– Det er både et flertall i befolkningen som mener at vi skal ta klimautfordringene på alvor, og at vi skal bygge ut mer vindkraft, så jeg foreslår at vi hører på dem, sier han.

Ingen av ungdomspartiene vil tvinge kommuner til å bygge ut vindkraft.

KrfU-leder Edel-Marie Haukland mener det er viktig at kommunene blir lyttet til. Samtidig mener hun det er viktig å få på plass grønn energi.