Ap-velgerne slår ring om Støre på måling

Hele 62 prosent av dagens Ap-velgere vil at Støre skal fortsette som partileder, ifølge en måling Dagsavisen har fått utført. Tidligere nestleder Trond Giske og nåværende nestleder Hadia Tajik har delt andreplass med 7 prosent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Hele 62 prosent av dagens Ap-velgere vil at Støre skal fortsette som partileder, ifølge en måling Dagsavisen har fått utført. Tidligere nestleder Trond Giske og nåværende nestleder Hadia Tajik har delt andreplass med 7 prosent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 62 prosent av dem som ville stemt på Arbeiderpartiet ved et stortingsvalg i morgen, foretrekker Jonas Gahr Støre som partileder, ifølge en måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfra er det langt ned til nåværende Ap-nestleder Hadia Tajik som får 7 prosent, likt med tidligere nestleder Trond Giske. Det kommer fram i en fersk måling Opinion har utført for Dagsavisen.

5 prosent av Ap-velgerne svarer i målingen at de foretrekker Oslos byrådsleder Raymond Johansen som partileder fram mot 2021.

3 prosent av velgerne foretrekker Ap-nestleder Bjørnar Skjæran, som kom inn som ny nestleder etter at Giske gikk av, mens 3 prosent svarer «en annen». 14 prosent av Ap-velgere i målingen vet ikke hvem de mener bør lede partiet.

Blant andre velgerne, ikke bare dem som ville ha stemt Ap, får Støre en oppslutning på 31 prosent etterfulgt av Tajik med 10 og Giske med 9, viser målingen.

Dobbelt så mange menn som kvinner mener Giske er den beste lederkandidaten. Han er også mer populær blant eldre enn yngre og er en favoritt blant Frp-velgerne som deltok i målingen.

1.000 personer har svart på spørsmålet: «Hvem ser du helst leder Arbeiderpartiet fram mot stortingsvalget i 2021?». De fikk lest opp fem alternativer og kunne også nevne en egen kandidat.

Feilmarginen er på +/- 1,4 - 3,1 prosent.