Pelosi bekrefter riksrettsavstemning onsdag

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, (i midten) bekrefter at Representantenes hus onsdag skal stemme over riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, (i midten) bekrefter at Representantenes hus onsdag skal stemme over riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, bekrefter at representantene samles igjen onsdag for avstemning om riksrettssaken mot Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pelosi oppfordrer alle demokratiske representanter om å være til stede ved avstemmingen. Hun viser samtidig til at avgjørelsen om riksrett er et av de tyngste ansvarene som hviler på representantene.

– De sørgelige fakta er at presidenten har utnyttet sin makt til egen personlig vinning, politiske fordeler og til å hindre Kongressen ved å hevde at han står over loven og det amerikanske folket, skriver Pelosi i et brev til sine demokratiske kollegaer tirsdag kveld.

– I USA står ingen over loven, skriver hun videre.

En telling utført av nyhetsbyrået AP viser at det er flertall i Representantenes hus for å gå videre med riksrettsprosessen mot Trump. Så godt som alle kongressmedlemmene vil stemme i tråd med sine partier, noe som understreker hvor polarisert amerikansk politikk er blitt. Dermed blir saken ført i Senatet over nyttår.

Trump er tiltalt for misbruk av sin stilling ved å presse Ukraina til å granske hans fremste rival ved valget neste år, for å ha hindret Kongressens gransking ved å nekte å samarbeide, nekte sine medarbeidere å vitne og holde tilbake dokumenter.

I et rasende brev til Pelosi kaller president Donald Trump riksrettsprosessen et kupp som undergraver USAs demokrati.

Personvernpolicy