Republikanere vil motarbeide gjenvalg av Trump

Video: Republikanere vil motarbeide gjenvalg av Trump.

En mindre gruppe konservative motstandere av president Donald Trump vil danne en organisasjon for å hindre at Trump blir gjenvalgt neste år.

Den nye organisasjonen har fått navnet Lincoln Project og tar sikte på å samle inn penger for å bekjempe gjenvalg av Trump og senatorer som støtter ham, i et utvalg delstater som kan være på vippen.

Blant dem som leder den nye gruppa, er en rekke kritiske republikanere, hvorav flere allerede har meldt seg ut av partiet.

En av dem er George Conway, som er gift med en av Trumps fremste rådgivere, Kellyanne Conway. Andre er rådgivere til avdøde senator John McCain og tidligere Ohio-guvernør John Kasich, samt tidligere republikansk leder i New Hampshire, Jennifer Horn.

Trump taper terreng

Opprettelsen av gruppa betraktes som viktig, men de representerer likevel et mindretall. Rundt ni av ti republikanske velgere støtter Trumps politikk og har gjort det i hele år, ifølge Gallup.

Og Trump støttes av så godt som alle republikanske medlemmer av Kongressen.

Likevel viser meningsmålinger og mellomvalget i fjor høst at Trump taper terreng blant amerikanere med høyere utdanning og kvinner, særlig i forstedene som tradisjonelt har vært republikanske. Den nye gruppa håper å skyve denne velgergruppa mer i retning Demokratene.

VIDEO: Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål

Vil hindre at Trump gjenvelges

Delstatene gruppa vil satse på for å hindre at Trump gjenvelges, er Michigan, Pennsylvania og Wisconsin, som tradisjonelt har vært demokratiske, men som sikret Trumps valg i 2016 med smal margin.

I tillegg North Carolina og Arizona, der demokratene har hatt framgang de siste årene.

De har også valgt seg ut Arizona, Colorado, North Carolina og Maine og muligens Kansas og Kentucky som stater der de vil prøve å hindre at republikanske senatorer gjenvelges.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden