Toryene øker forspranget på ny måling

Statsminister Boris Johnson (t.v.) var på valgkampbesøk på fiskemarkedet i Grimsby mandag. En ny måling viser at partiet hans øker forspranget over Labour.
Statsminister Boris Johnson (t.v.) var på valgkampbesøk på fiskemarkedet i Grimsby mandag. En ny måling viser at partiet hans øker forspranget over Labour. Foto: Ben Stansall / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De konservative i Storbritannia går fram og får en oppslutning på 45 prosent på en ny måling. De øker ledelsen over Labour, som ligger på 31 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens regjeringspartiet øker sin oppslutning med 2 prosentpoeng, faller det største opposisjonspartiet, viser målingen, som ble lagt fram på ITVs frokost-TV-program «Good morning, Britain».

Hele 52 prosent av de spurte sier de vurderer å stemme taktisk ved valget førstkommende torsdag, melder Reuters. Survation står bak undersøkelsen, som hadde 1.012 deltakere. Målingen ble utført mellom torsdag og lørdag forrige uke.

Det britiske valgsystemet der kandidatene kjemper om plasser fra énmannskretser gjør at det er vanskelig å forutse utfallet basert på riksdekkende målinger. Den geografiske fordelingen av velgere er viktig for mandatfordelingen, og forholdsvis små endringer i oppslutning kan gi store utslag.